Paardenrusthuis voor geblesseerde paarden

Veel beweging door uitloopmogelijkheden

In ons rusthuis kunnen oudere paarden heerlijk revalideren. Of het nu om hoefproblemen gaat, of kreupelheid; het is allemaal mogelijk bij De Lindehoeve. De paarden hebben vrije in- en uitloop van de stal naar de verharde paddock en in de zomer ook naar het weiland. Dit houdt de paarden lekker in beweging, waardoor er minder stalgebreken ontstaan, zoals dikke benen. Veel uitloopruimte zorgt voor rust in de groep omdat paarden die onderaan in de rangorde staan, voldoende ruimte hebben om de dominantere paarde te ontlopen.
Normaal gezien hebben de paarden die bij ons staan, geen dekens op. Mocht uw paard dit wel gewend zijn, is dat geen probleem. We kunnen dit langzaam afbouwen totdat uw paard een wintervacht ontwikkeld heeft.

Uw paard apart laten herstellen

Natuurlijk is voor inscharen in groepsverband dan wel een voorwaarde dat uw paard niet zo ziek of geblesseerd is dat hij niet in de groep kan. Mocht dat niet zo zijn, dan hebben wij aparte boxen waar paarden aan kunnen sterken, maar deze hebben geen uitloopmogelijkheid. De paarden die in éénlingboxen staan, worden in de paddock gezet voor hun beweging.

Optie: volledige weidegang

Er staat ook een groep dag en nacht in de wei. Als uw paard verder gezond is en onbeperkt gras aankan, kan uw paard in een groep ingevoegd worden. Dit is dus beide mogelijk in ons rusthuis. Als uw paard niet goed functioneert in een groep, kan hij ook helemaal apart gezet worden. Alle beslissingen omtrent uw paard worden in overleg genomen. Het blijft tenslotte uw paard!

Camera’s in de stallen

Met behulp van de bestuurbare camera’s in de stallen kunt u zelf uw paard via deze website bekijken vanuit huis. Met de camera’s kunt u inzoomen Dat geeft dat u ook tijdens het pensioen van uw paard verbonden blijft met uw paard als u niet meer kunt rijden of te ver weg woont om regelmatig langs te komen. U kunt ten allen tijde zien hoe wij zorg dragen voor uw paard.

Dagelijkse verzorging en medicijnen

De paarden krijgen onbeperkt kuilvoer. Dit voer hebben we zelf gewonnen van onze hectares, waardoor we de volledige controle over het voer houden. De paarden worden dagelijks nagekeken op ziektes of gebreken. Daarnaast laten we uw paard 4x per jaar bekappen en doen we 4x per jaar mestonderzoek en een passende ontwormbehandeling. De jaarlijkse influenza enting regelen we ook voor u. Als uw paard voor zijn blessure een extra behandeling nodig heeft  of verbonden moet worden dan kan dat geregeld worden.

Extra brok

Indien u dit wenst kunnen we tegen een kleine vergoeding extra brok bijvoeren. De paarden die brok bij dienen te krijgen, worden individueel gestald, maar worden wel gezamenlijk de paddock in, 5 dagen per week, 2,5 uur per dag.

Wilt u een GRATIS rondleiding inplannen?

De Lindehoeve VOF

Nijbroekerweg 11
8166 KR Emst
Tel: 06-10286166
Email: info@delindehoeve.nl

Bel mij terug

3 + 0 = ?